The park surrounding the Dutch pavilion Happy Street has been designed as a surrogate polder, made of artificial grass and ice lanes. In the polder resides a large herd of sheep. Sheep can more often be found in groups than on their own. Close together they change from individuals into a collective.
The sheep function as a seating landscape for the visitors that move in droves over the World Expo terrain. Just like the sheep the visitors cluster in small and big crowds. For those who prefer seclusion there are a few lone sheep in the polder.

/work/landscape/images/074_NL-paviljoen_photo_14.jpg/work/landscape/images/074_NL-paviljoen_photo_02.jpg/work/landscape/images/074_NL-paviljoen_photo_04.jpg/work/landscape/images/074_NL-paviljoen_photo_05.jpg/work/landscape/images/074_NL-paviljoen_collage_01.jpg/work/landscape/images/074_NL-paviljoen_masterplan_01.jpg

Name: Happy sheep in a plastic polder
Location: Shanghai
Date: 2007-2010
Area: 5000 m2
Client: Happy Street BV
Thanks to: John Kormeling, Hans Lensvelt
Status: Built

Photo's by WassinkLundgren